Družinski izleti, dogodki za otroke, nagradne igre, izleti po Sloveniji

Nova Gorica - Izletko

Ste za pustolovščino, šport in zabavo v naravi? Pridite v pustolovski park Soča Fun Park v Solkanu pri Novi Gorici. Tik ob kolesarski progi Solkan-Plave nad gladino naše smaragdne lepotice Soče je v prijetni senci med krošnjami dreves postavljenih 5 prog s 53 različnimi elementi. Zahtevnost je prilagojena ciljnim uporabnikom; prvi del parka je urejen za otroke med petim in osmim letom starosti, v osrednjem delu pa se, na višinah od 3 do 11 metrov, preizkušajo mladostniki in odrasli. Recepcija parka je na dvorišču Kajak centra v Solkanu, od koder vas z raftom popeljemo na drugi breg. Tisti najpogumnejši se boste nazaj na izhodišče vrnili s spustom poguma po 300 metrski zip line jeklenici, napeti 40 metrov nad reko Sočo. Soča Fun Park ni le kraj za zabavo, ampak kraj za druženje v naravi ter prostor za spoznavanje novih prijateljev. Preizkusite novo atraktivno obliko zabave na Goriškem! Pokažite spretnost in pogum.

Objavljeno v Goriška

V neposredni bližini mestnega središča Nove Gorice, na 143 m visokem griču na Kostanjevici, se nahaja cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan. Na Kapeli, kot temu kraju pravijo domačini, stoji staro božjepotno svetišče s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.  Za Kostanjevico že 180 let skrbijo očetje frančiškani. Je duhovno središče, spomenik sakralne umetnosti ter zgodovinski in kulturni spomenik (grobnica zadnjih pripadnikov francoske kraljeve dinastije Burbonov in bogata samostanska knjižnica). Po vojni je bil tu sedež apostolskega administratorja. Zanimiv enodnevni izlet v stik preteklosti in sedanjosti za vso družino.

Objavljeno v Goriška

Novogoriška hiša poskusov je eksperimentalno-izobraževalni center, v katerem so zbrani poskusi, ki izpostavljajo naravo znanstvenih pojavov. Z interaktivnimi poskusi, delavnicami, eksperimentalnicami, tečaji robotike, rojstnimi dnevi v e-Hiši in s festivalom znanosti spodbujamo učenje z izkušnjo. Je eksperimentalno doživetje za vso družino, zato je zanimiv družinski izlet. Učenje na tak način je zabavno in prijetno ter še posebej primerno za najmlajše. Obisk e-Hiše popestri doživetje Nove Gorice.

Objavljeno v Goriška

Novice

Prijavite se na Izletko Izletkove e-novice na tej povezavi.