Družinski izleti, dogodki za otroke, nagradne igre, izleti po Sloveniji

Išči rezultate za: Nova Gorica - Izletko

Park se nahaja v Solkanskem športnem parku v neposredni bližini mesta Nova Gorica. Posebnost parka je bližina reke Soče, preko katere se z raftom pripeljemo v park. Prijazni in usposobljeni inštruktorji poskrbijo, da se v parku počutimo varne in da uživamo v avanturi, ki nam jih nudi neokrnjena narava. Družinski izlet si lahko zamislite v obliki dogodivščine v Soča fun parku v Solkanu. Park ponuja 4 poligone s skupno 49 postajami, primernimi za pustolovce od 5 leta starosti dalje. Prava pustolovščina je tudi za starejše, ki si željo več pustolovskega dogajanja ter preizkušanja v spretnostnih nalogah na različnih postajah. Za konec pa še »poslastica« - edinstven, vznemirljiv, atraktiven spust poguma po zajli preko reke Soče, kjer na zabaven ter pustolovski način sklenete obisk parka. Športna dogodivščina za vso družino!

Objavljeno v Goriška

V neposredni bližini mestnega središča Nove Gorice, na 143 m visokem griču na Kostanjevici, se nahaja cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan. Na Kapeli, kot temu kraju pravijo domačini, stoji staro božjepotno svetišče s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.  Za Kostanjevico že 180 let skrbijo očetje frančiškani. Je duhovno središče, spomenik sakralne umetnosti ter zgodovinski in kulturni spomenik (grobnica zadnjih pripadnikov francoske kraljeve dinastije Burbonov in bogata samostanska knjižnica). Po vojni je bil tu sedež apostolskega administratorja. Zanimiv enodnevni izlet v stik preteklosti in sedanjosti za vso družino.

Objavljeno v Goriška

Novogoriška hiša poskusov je eksperimentalno-izobraževalni center, v katerem so zbrani poskusi, ki izpostavljajo naravo znanstvenih pojavov. Z interaktivnimi poskusi, delavnicami, eksperimentalnicami, tečaji robotike, rojstnimi dnevi v e-Hiši in s festivalom znanosti spodbujamo učenje z izkušnjo. Je eksperimentalno doživetje za vso družino, zato je zanimiv družinski izlet. Učenje na tak način je zabavno in prijetno ter še posebej primerno za najmlajše. Obisk e-Hiše popestri doživetje Nove Gorice.

Objavljeno v Goriška

Novice

Prijavite se na Izletko Izletkove e-novice na tej povezavi.