Družinski izleti, dogodki za otroke, nagradne igre, izleti po Sloveniji

Išči rezultate za: Koper - Izletko

Zakaj bi se odpravili na družinski izlet v  Pokrajinski muzej Koper? Morda vas prepričajo trije ključni razlogi! Ker boste doživeli lepoto in blišč renesančnega in beneškega obdobja Kopra. Ker v njem hranijo čudovite najdbe iz prazgodovinske in rimske dobe in ker lahko uživate v čudovitem vrtu muzeja, lapidariju. Zgodovina koprskega muzeja je več kot stoletna. V čudoviti palači Belgramoni Tacco hranijo plemiške grbe, slike, orožje, renesančne kipe, starinska glasbila, pa tudi medalje in uniforme obdobja novejše zgodovine. Na ogled je razstava o času narodnoosvobodilnega boja in vprašanja določitve meje med Jugoslavijo in Italijo, ki je temu sledilo. Vabljeni, da podoživite zgodovino slovenskega pristaniškega mesta! Po obisku pa ne pozabite pokukati tudi še v skrite dele zanimivega Kopra. Vikend izlet, ki ga še dolgo ne boste pozabili.

Objavljeno v Obalno-kraška

Pravi pustolovski izlet za vso družino je obisk Pokopališča školjk v Ankaranu. Del obale, kjer lahko najdete ogromno različnih školjk in polžkov, se nahaja med Ankaranom in Luko Koper. Lokacija, ki je za otroke izjemno zanimiva, je dokaj skrita. Strokovnjaki so tam našli več kot 230 vrst mehkužcev. Med najlepšimi so školjka srčanka, pokrovača, ladinka in polžje hišice čokati volek, Petrovo uho, rožiček, bodičasti volek, pelikanovo stopalce …Dokler je ta čudovit košček obale še na voljo, ga velja obiskati. Gotovo bo nepozaben izlet, posebej z otroki. Kako ga najti? Z avtoceste zavijte proti Ankaranu in se vozite do levega odcepa za zaliv sv. Katarina, ki se nahaja nekaj sto metrov za vojašnico, nasproti avtopralnice. Nato po stranski cesti do majhne marine in nogometnega igrišča, kjer lahko parkirate. Shojena stezica vas nato vodi ob vzhodnem robu marine do sipine. Pokopališče školjk Ankaran vabi na obisk obale za en dan ali kar za počitnice. Cela družina bo navdušena.

Objavljeno v Obalno-kraška

Center eksperimentov Koper je izkustveni center, kjer si obiskovalci nabirajo spoznanja s področja naravoslovja na zanimiv in zabaven način. Izvajajo delavnice za otroke in mlade, predavanja, razstave. Cena vstopnice je samo 3 evre na osebo, en spremljevalec otrok pa ima brezplačen vstop. Torej se odpravite v Center eksperimentov Koper za družinski izlet!

Objavljeno v Obalno-kraška

Bazenski kompleks Aquapark Hotela Žusterna je odprt vse dni v letu in nudi pestro izbiro vodnih užitkov na 1.200 m² površin notranjih in zunanjih bazenov z morsko in sladko vodo. Tja se lahko odpravite na izlet ali počitnice kadar koli. Razvajate se lahko v zunanjih bazenih vodnega parka Aquapark Žusterna s čudovitim pogledom na morje in staro mestno jedro Kopra. Medtem ko najmlajši uživajo v otroškem bazenu z igrali, se lahko starši sproščate v edinstvenih rimsko-irskih kopelih, v masažnem bazenu s podvodnimi masažami ali zaplavate v bazenu z valovi. Tudi v pokritem delu Aquaparka je poskrbljeno za otroke, ki se lahko predajajo igri v bazenu z igrali, rekreativcem pa je namenjen športni bazen z ogrevano slano vodo. Najmlajše poleg različnih vodnih atrakcij zabava tudi klovn Berni, maskota hotela Žusterna.

Objavljeno v Obalno-kraška

Novice

Prijavite se na Izletko Izletkove e-novice na tej povezavi.