Družinski izleti, dogodki za otroke, nagradne igre, izleti po Sloveniji

Bovec - Izletko

Zip line je adrenalinsko spuščanje po jekleni vrvi med dvema točkama, ki sta precej oddaljeni. V primeru Zip line parka Bovec je to med 500 in 700 metri. Vodnik vas pripne z varovalnim pasom za škripec in že letite kot ptica oddaljeni postojanki nasproti. Avantura se začne že v Bovcu, kjer se vkrcate v 4x4 vozilo spremljevalnih vodnikov. Čaka vas razburljiva 10 kilometrov dolga vožnja do prve Zip line točke. Ko boste prispeli na štartno mesto, vam bodo vodniki razložili osnove, vas s posebnim pasom pripeli na jekleno vrv in pripravljeni boste na polet. Zip line park nad Bovcem vam omogoča okoli 2,4 kilometra dolgo adrenalinsko letenje v višini do 200 metrov nad tlemi. Tamkajšnji vodiči še posebej poskrbijo za naše najmlajše. Skozi igro jih naučijo osnove zippanja, in se po potrebi tudi spustijo z njimi v tandemu. Kadar pa gre staršem zelo dobro od rok, se lahko na zadnjih jeklenicah tudi sami pripnejo v tandem s svojimi mladimi korenjaki in skupaj poletijo do naslednje postojanke. Vseskozi se vam odpirajo čudoviti pogledi na dolino Zgornjega Posočja. Izkušnja je nepopisna, ne smete je zamuditi! Privoščite si družinski izlet - nepozabno dogodivščino. Za spust v Zip line parku ne potrebujete posebnih spretnosti ali opreme. Le športno oblačilo in obutev ter željo po dogodivščini. 

Objavljeno v Goriška

Tokrat se na izlet odpravljamo tja, kjer je doma najbolj smaragdna reka, kjer se pod okriljem dvatisočakov razlegajo neverjetni razgledi in kjer je v še tako soparnem dnevu ozračje sveže. Čez Vršič v čudovito dolino reke Soče proti Bovcu. Izlet je napihnjen z adrenalinom, tako za majhne kot za velike. Z jeklenico in ziplinom se lahko zabavate in uživate v razglednih točkah nad Sočo. Osem jeklenic različnih dolžin, napete čez kanjon doline Učje, vam bodo skozi ptičjo perspektivo odprle pogled na to nedotaknjeno naravo in njeno okolico. Čaka vas več kot dve uri zabave za vse generacije. Dolina Učje je dolga 10 km in zelo ozka (manj kot 1 km).  Skozi njo teče hudourniška reka Učja, ki izvira na italijanski strani, na zahodnih obronkih Kanina. Območje je bogato z množico čudovitih naravnih pojavov, ki so posledica delovanja ledu in snega ali pa so kraškega oziroma vodnega izvora. Spodnja korita so vidna z mostu ob cesti Bovec - Žaga in so le 500 m oddaljena od izliva v reko Sočo. Reka Učja je v poletnih mesecih primerna tudi za kopanje. Super za družinski izlet z oddihom v naravi! Gorenjska vabi!

Objavljeno v Goriška

Bovec Šport center je družinska športna agencija, s pestro ponudbo aktivnosti v dolini Soče. Rafting je zagotovo ena najboljših dogodivščin na reki Soči, ki je primeren za plavalce od 6. leta dalje. Ponujajo tudi izvrstno zabavo na dveh kolesih prav posebne sorte! To so spusti z gorskimi skiroji, kjer se lahko tudi najmlajši podajo na bovško avanturo in skupaj s starši uživajo na lepi panoramski vožnji s Kanina. So družinska športna agencija in imajo na voljo tudi vse velikosti koles za samostojno raziskovanje prelepe narave bovške kotline, vključno s sedeži za najmlajše člane vaše družine. Bovec šport center je unikatno doživetje za celo družino! V začetku poletja bodo odprli tudi Pustolovski park Bovec, namenjen vsem od 5 let starosti naprej. Vabljeni v Bovec Šport center!

Objavljeno v Goriška

Adrenalinčkov Eko Plac je družinam prijazen in poleg kampiranja nudi številne družinske avanture. Gre za prvi “samooskrbni” eko/avanturistični center v Evropi. Za najmlajše so pripravili idilično pravljično hiško, gugalnice, majhno plezalno steno, peskovnik … Starostna meja za večino adrenalinskih aktivnosti je 8 let, dobrodošli pa tudi mlajši, ki se bodo lahko učili plezati, spoznavali živali na sosednji turistični kmetiji in se igrali z Adrenalinčki Junior. Eko Plac nudi sprostitev v neokrnjeni naravi, adrenalinske športe, nenavadne namestitve ter nepozabna doživetja. Odličen izlet ali družinske počitnice.

Objavljeno v Goriška

Novice

Prijavite se na Izletko Izletkove e-novice na tej povezavi.