Družinski izleti, dogodki za otroke, nagradne igre, izleti po Sloveniji

Železniki - Izletko

V Škofji Loki se lahko ob zimskem snegu podate na pravi sankaški družinski izlet. Sankališče Mišouh se nahaja samo pol ure vožnje iz Ljubljane (25 km) proti Škofji Loki in nato proti Železnikom. Pri gostilni Pr’ Birt (6 km iz Škofje Loke) bodite pozorni na most čez reko Soro, ki je 50 m naprej v isti smeri vožnje, na desni strani ceste. Prečkajte ga in ste na cilju.

Poleg parkirišča je gostinska brunarica, kjer se obiskovalci javijo vodji sankališča. Tam dobijo vse potrebne napotke za sankanje. V času zimskega snega (med decembrom in marcem) je dnevno sankanje organizirano za prej najavljene skupine vsaj do 20 ljudi, med zimskimi počitnicami ter ob sobotah in nedeljah pa je sankanje organizirano tudi za posameznike. Na vrh sankališča vas odpeljejo s traktorskim vozom, sanke pa lahko najamete tudi pri njih.

 

Med 17-22 uro pa poteka nočno sankanje. Sankače odpeljejo na vrh sankališča, kjer prejmejo svetilko in sani ter se okrepčajo s toplim napitkom. Po kratki šoli sankanja in navodilih za varno sankanje se ob soju bakel spustijo v dolino. Cilj je ob gostinski brunarici. Trajanje ene vožnje je eno uro.

Objavljeno v Gorenjska

Stari vrh ponuja dnevno in nočno sankališče. Na sam start je organiziran prevoz. V eni uri je možno opraviti do 4 spuste. Na voljo so ena, dve in tri urne vozovnice. Za varnost je poskrbljeno s strani organizatorja.

Objavljeno v Gorenjska

Novice

Prijavite se na Izletko Izletkove e-novice na tej povezavi.