Kam na izlet?

Slovenija je majhna, a barvita dežela in čudovita doživetja imamo tako rekoč na dosegu roke. Poiščite regijo, ki jo želite obiskati, in izberite izlet po vaši meri.

Prekmurje

 • Prekmurje Terme Banovci

  Terme Banovci so prava izbira za razigran družinski izlet ali počitnice. Kopališče  ponuja 2.000 m2 vodnih površin s slapovi, tobogani, podvodnimi masažami, whirpooli in vrelci.Otroci lahko izbirajo med bogatim animacijskim programom. Banovski gusarji skupaj z otroki odkrivajo lokalne posebnosti in atrakcije vodnega parka, starši pa lahko medtem uživate v wellnessu in času zase.

 • Prekmurje Terme 3000 - Moravske Toplice

  Aqualoop je prvi tobogan na svetu s polnim obratom!  Najvišja točka Doživljajskega bazenskega kompleksa Terme 3000 je 22-metrski stolp z več tobogani, na vsakem koraku presenečajo vodne atrakcije: divja reka z brzicami, vodno-zračni ležalniki, gejzirji, slapovi, vodne in zračne masaže in še marsikaj. Otrokom je namenjen bogat animacijski program. Eden največjih vodnih parkov pri nas je odlična atrakcija za družinski izlet. Otroci si ga bodo gotovo zapomnili!

 • Prekmurje Zdravilišče Radenci

  Zdravilišče Radenci je prava izbira za  družinski izlet v naravo – sredi žitnih polj in vinorodnih gričev, obsijanih z več kot 250 sončnimi dnevi letno. Otroci in starši lahko uživajo v vodnih dogodivščinah bazenskega kompleksa, lahko pa se udeležijo organiziranih pohodov med vrelci življenja in ob reki Muri, posebej zanje pa sta prilagojena tudi »Spust po Muri«, kolesarski izlet »Ob levem in desnem bregu Mure«. Vsak petek in soboto prirejajo plesno-glasbene večere z živo glasbo v kavarni Swing.

 • Prekmurje Murska Sobota

  Pomurje, z mestnim središčem Murska Sobota vabi na izlete za vso družino. Ponuja ogled cerkva, gradu, sprehod pa lahko zaključimo skozi mestni park, kjer otroke pri ribniku pozdravijo račke. Pogosto obiskovalce pozdravijo s praznovanji, festivali, glasbo in gledališčem za velike in majhne. Kulturi tukaj posvečajo posebno pozornost.

 • Prekmurje Živalski vrt Sikalu ZOO

  Živali so vedno znova prava atrakcija za otroke, zato je obisk živalskega vrta dogodivščina za vso družino in super izlet v naravo. Živalski vrt Sikalu so uredili tako, da lahko starši in otroci pod strokovnim nadzorom opazujete živali, jih božate, hranite, fotografirate in beležite razne zanimivosti. Bolj vneti za konjeniški šport lahko jahate, zainteresiranim začetnikom pa omogočijo, da se naučite osnov jahanja.

  V decembru se živalski vrt spremeni v veliko lučkolandijo, z jaslicami z živimi živalmi (na treh hektarjih). Ogledi lučkolandije so možni samo v decembru.

Koroška

 • Koroška Pravljična vas Leše

  Vas kdaj zamika družinski izlet v kaj čarobnega in pravljičnega? Obisk pravljične vasi med dvema čarobnima gorama – Uršljo goro in Peco je prava izbira. Skrivna vasica med gozdovi in travniki zaživi, ko kraj obišče sedem rodov pravljičnih bitij: škrati, čarovnice, leškirji, žalžene, leški orli, pegasti konj in velikani ajdi. Dobrodošli majhni in veliki otroci! Obisk Pravljične vasi Leše je zmeraj nepozaben izlet za vso družino.

 • Koroška Ekološko turistična kmetija Lešnik

  Ekološko turistična kmetija Lešnik je idealen izbor za izlet družine z otroki. Ima krasen razgled, leži na samem in je 5 km oddaljena iz Slovenj Gradca (asfaltni dostop). Odlikuje jo zelo dobra ekološko pridelana hrana. Nudi nastantev v apartmaju in sobah ter hrano manjšim najavljenim skupinam. Posebnost je kmečki kamp – urejeno bivanje na kozolcu in možnost apiterapije.  Ima bogato naravno in kulturno dediščino, gojijo pa tudi ljudsko glasbo. 

 • Koroška Podzemlje Pece - turistični rudnik in muzej

  V rudniku so predstavljeni načini rudarjenja in rudarska oprema, ki so jo rudarji uporabljali v različnih zgodovinskih obdobjih, od začetkov pred 340. leti do zadnjih dni rudarjenja v preteklem stoletju. Pot v turistični rudnik se prične, ko se obiskovalci primerno opremljeni usedejo v avtentične jamske vozičke v katerih se odpeljejo po 3,5 km dolgem Glančnikovem rovu do revirja Moring. Na postajališču Moring obiskovalci izstopijo iz vlaka in se peš odpravijo po 1,5 km dolgi poti. Na tej poti so razstavljeni številni eksponati, prostori pa urejeni tako, kot bi jih pravkar zapustili rudarji. Muzej je urejen v zgradbi na Glančniku, ki so jo leta 1928 zgradili angleški lastniki rudnika. V pritličju in prvem nadstropju so se nahajali upravni prostori, v drugem nadstropju pa stanovanja za rudarske nadzornike. V enem izmed nekdanjih stanovanj so uredili muzejsko postavitev stanovanja rudarske družine. Ogled rudnika in muzeja je nepozaben izlet za vso družino. In še posebna atrakcija: po opuščenih in skrivnostnih rovih pod goro Peco lahko tudi kolesarite!

 • Koroška Votlina kralja Matjaža

  Ste že slišali za kralja Matjaža v dolgo brado? Seveda! Ste ga že srečali? Če ne, je obisk kralja Matjaža imenitna ideja za družinski izlet. Najdete ga seveda, kjer drugje pa, pod Peco. Peca (2126 m) sodi v severno verigo Vzhodnih Karavank in je najobsežnejša apnenčasta gora v Mežiški dolini. Ima obliko visoke planote, iz katere mole najvišji vrhovi; najvišja med njimi je Kordeževa glava (2126 m). Gora deli Podjuno od Mežiške doline; tod poteka meja z Avstrijo. Od leta 1928 je na Mali Peci planinski dom (1665 m), ob njem pa kapelica sv. Cirila in Metoda. V neposredni bližini planinskega doma je votlina kralja Matjaža. To je deloma tudi umetno izdolben rov z votlino, v kateri je kip legendarnega kralja Matjaža. Votlina je znamenita kulturno pričevalna znamenitost. Prepričajte se, če mu brada še raste!

 • Koroška Splavarski muzej

  V turistični vasici Javnik je v avtentično ohranjeni splavarski hiši edinstven muzej v Sloveniji, ki predstavlja tipično življenje takratnih splavarjev in gozdarjev. Muzej je na domačiji nekoč enega najbolj znanih splavarjev na reki Dravi - imenovanega kralja dravskih splavarjev.Nahaja se v lenštatu / pristanu turistične vasice Javnik poleg samih splavov in gostilne Šarman. Idilično okolje Dravske doline Vam pričara v ambientu "domovine ta pravih flosarjev" tisto pravljico, ki so jo stoletja dolgo pisali naši predniki. Obisk muzeja je super ideja za družinski izlet v naravo, saj vam bo razkril utrinke iz zgodovine splavarjenja na reki Dravi. Ob zgodbah iz vsakdanjega življenja splavarjev boste spoznali tipične pripomočke in orodja, ki so jih splavarji uporabljali pri spravilu lesa, in listine, ki pričajo o živahnem trgovanju z lesom.
   

Štajerska

 • Savinjska Koča pri čarovnici v Deželi pravljic

  Pod Olimsko goro, v Deželi pravljic in domišljije, boste vstopili v svet pravljic in ponovno spoznali Kekca, Bedanca, Krjavlja, Sneguljčico, Rdečo kapico in druge pravljične like.  Mali in veliki obiskovalci si boste v čudovitem okolju in čarovniškem vzdušju lahko ogledali veliko zanimivega. V gozdu se boste sprehodili med pravljičnimi in zgodovinskimi junaki. Imeli boste »učno uro geografije«, kjer si boste ogledali galerijo spominkov iz celega sveta. Odločite se za izlet v domišljijski svet in občiščite Kočo pri čarovnici                                       
   

 • Štajerska Pustolovski park Betnava

  V pustolovskem parku Betnava lahko plezajo že triletniki, zgornje starostne meje ni. Na sedmih progah vas čaka vrsta izzivov, primernih za vso družino. Časovno niste omejeni, zato je to lahko izvrsten celodnevni družinski izlet.

 • Savinjska Kozjanski park

  Kozjanski park, ki je obsežno območje regijsko značilnih ekosistemov in neokrnjene narave, lahko spoznate po svojih željah: izlet lahko vključuje pešpoti, naravne lepote, oglede travniških sadovnjakov, suhih travnikov, srednjeveške trge, gradove, stare mline, romarske cerkve in še marsikaj. Lahko pa se  pridružijo  različnim aktivnosti v organizaciji parka, najavljenih na spletni strani.

 • Podravska Akvarij in terarij Nigrad

  Najbolj strupene kače na svetu, kače velikanke, želve, krokodili,  legvani, varani ... Ko se odpravite na družinski izlet v akvarij in terarijin, komaj verjamete, da na svetu živijo tako nenavadne živali. Vredno si jih je ogledati od blizu.

 • Savinjska Center konjeniškega športa Celje

  Center konjeniškega športa Celje je najsodobnejši tovrstni center v Sloveniji. Na voljo so razni dogodki in dejavnosti, kot so tekmovanja v preskakovanju ovir, Dan odprtih vrat, šola jahanja, kulturni dogodki, rojstnodnevne zabave idr.. 

Dolenjska

 • Dolenjska Pustolovski park Otočec

  Na gozdnem območju Otočca, v neposredni bližini Hotela Šport in s pogledom na edinstveni rečni Grad Otočec, so športnim in adrenalinskim navdušencem na voljo 4 plezalni poligoni s skupno 45 postajami in 46 elementi spretnosti – za inovativno in razburljivo obliko rekreacije v naravi. Izvirna 2–3 urna zabava za vse starosti! Pustolovske dogodivščine med krošnjami dreves in doživetje sveta iz ptičje perspektive.

 • Dolenjska Kostanjevica na Krki

  V Kostanjevici na Krki najdete številne možnosti uživanja v naravi! Od kolesarskih in pešpoti do vožnje s kanuji ali pedolini po reki Krki. Poleti si lahko privoščite tudi osvežilni skok v vodo.

 • Dolenjska Terme Šmarješke Toplice

  Razkošje vode v zelenem okolju - dobra ideja za družinski izlet . Bazeni za sprostitev, za športno plavanje in za otroško veselje. Dva notranja bazena ter z njima povezan zunanji bazen s temperaturo 32 oC vse leto omogočata sprostitev v priznano učinkoviti termalni vodi. Dodatno brezplačna vodna aerobika ali hidrogimnastika za goste vsak dan ob 13. in 16. uri. Ljubitelji savn pa lahko obiščejo finsko, turško, rimsko ali zeliščno savno. Posebno doživetje sprostitve v Belokranjskem hramu – finski savni z vonjem po lesu!

 • Dolenjska Terme Dolenjske Toplice

  Notranji in zunanji termalni bazeni. Vodne in zračne masaže. Vodni slapovi, zavese in gejzirji. Atrakcije za otroke! Temperatura vode v zunanjih bazenih je 27 °C, v notranjih bazenih 32 °C. Sprostitev poleg plavanja zagotavljajo vodni in zračni mehurčki ter druge vodne masaže in atrakcije v bazenih. Termalna voda brbota tudi v whirlpoolu. Otroci uživajo v zunanjem bazenu – z gusarsko ladjo! Najmlajši se na pokritih bazenskih površinah zabavajo v čofotalniku. Popolna kombinacija za družinski izlet.

 • Dolenjska Jurjeva domačija - muzej na prostem

  Jurjeva domačija je muzej na prostem, ki je od leta 2000 kulturno etnološki spomenik lokalnega pomena in ena od najzanimivejših kulturnih znamenitosti v občini Trebnje iz sredine 18. stoletja. Obsega pritlično, delno zidano in delno leseno stanovanjsko hišo, s črno kuhinjo, hišo, kamro in štibelcem, vsi ti prostori pa imajo tudi dobro ohranjeno notranjo opremo. Ohranjeni so tudi svinjaki, kašča, vodnjak ter pod. Domačija se nahaja v naselju Občine, v občini Trebnje in vabi na prijeten, poučen izlet za vso družino.

Osrednja Slovenija

 • Osrednjeslovenska Hiša eksperimentov

  Hiša eksperimentov je center znanosti, kjer so postavljeni eksperimenti tipa »izvedi sam«. Znanost, učenje, umetnost in humor se v dejavnostih Hiše eksperimentov prepletajo v celoto. S tem  vzbudijo radovednost ter na enostaven in zanimiv način približajo naravne zakonitosti in pojave iz vsakdanjega življenja. Hiša eksperimentov je zanimiva za vso družino. Če niste doma v Ljubljani ali v okolici, je to poučen in zabaven družinski izlet. S svojimi dogodivščinami z zelo zanimivimi imeni, kot so barvologija, jajčkologija, malovelikologija, mehurčkologija, plinologija, spominologija, vonjologija in drugi, pa vas lahko kdaj obiščejo tudi v vašem domačem kraju, v sklopu aktivnosti "Bliža znanosti se cesta, nje se Ljubca! veselim".

 • Osrednjeslovenska Muzej in galerije mesta Ljubljane - MGML

  Mestni muzej Ljubljana se nahaja v Turjaški palači, ki je arhitekturni spomenik in hrani večtisočletno kulturno dediščino ljubljanskega prostora. Ta zajema preteklost od 4500 stare prazgodovinske koliščarske naselbine do današnje privlačne prestolnice Slovenije, od antičnega mesta Emona do nastajanja sedanjega gospodarskega, političnega, upravnega in ustvarjalnega središča.V MGML prirejajo zabavne in poučne družinske sobote v družbi radovedne žabice Ljube, vabijo na raziskovalne poti z razigranim otroškim vodnikom po muzeju ali po rimski Emoni, še in še ... Raziskovanje zgodovine še nikoli ni bilo tako zabavno! Zato se na družinski izlet odpravite kar v Muzej in galerije mesta Ljubljane.

 • Osrednjeslovenska Arboretum Volčji potok

  Arboretum Volčji Potok je edini samostojen arboretum v Sloveniji. V njem uspeva približno 3.500 vrst in sort iglavcev in listavcev, trajnic ter samoniklih zelnatih rastlin. Drevesa in grmi pripadajo tako osnovnim botaničnim vrstam iz Evrope, Severne Amerike in Azije kot tudi kultivarjem, ki so bili vzgojeni v okrasne namene. V Arboretumu so med listavci najbogateje zastopane zbirke javorjev, lip, brez in bukev, med njimi še posebno kultivarji pahljačastega javorja. Pomembne pa so tudi zbirke luskastih iglavcev, slečev in vrtnic. V Arboretumu Volčji Potok je izvrstna izbira za družinski izlet, saj organizirajo otroške in druge delavnice ter številne druge dogodke. 

  Med 21. marcem in 10. junijem je v Arboretumu na ogled postavljena največja razstava dinozavrov v Sloveniji, s kar 65 dinozavri. Nekateri od njih se tudi premikajo, dihajo, obračajo oči in spuščajo zvoke.

 • Osrednjeslovenska Muzej za arhitekturo in oblikovanje

  Muzej ponuja razvejano doživljanje arhitekture in oblikovanja s sodobnimi, privlačnimi predstavitvami. Deluje kot prostor raznolikih dejavnosti, primernih za širok krog občinstva, s poudarkom na vsebinah za vse starosti ljudi. Spodbujajo zanimanje o preteklih in sodobnih arhitekturi ter oblikovanju med različnimi skupinami ljudi. Pridružite se ob obisku razstav in nedeljskih ustvarjalnicah, na katerih na igriv način spoznavamo arhitekturo, oblikovanje in fotografijo, spodbujamo ustvarjalnost, razvijamo ročne spretnosti in uživamo v druženju. Obisk muzeja je zagotovo prav poseben družinski izlet. 

 • Osrednjeslovenska Muzej športa

  Muzej športa je najmlajši državni muzej, v katerem so na ogled številni zanimivi muzejski predmeti iz zgodovine slovenskega športa – vrsta opreme, orodja in rekvizitov različnih športnih panog najbolj uspešnih slovenskih športnikov. Zadnja pridobitev se navezuje na najboljšo smučarko na svetu - Tino Maze, spomnili pa se boste tudi odličnega smukača, Andreja Jermana, in nekdanjega uspešnega telovadca Mira Cerarja. Ste športna družina? Potem si privoščite izlet v muzej.

Gorenjska

 • Gorenjska Pac sports & Hostel pod Voglom

  V idilični okolici Bohinja ponujajo številne adrenalinske in doživljajske aktivnosti v poletnem in zimskem času. Poletni park vključuje: adrenalinski park (namenjen odraslim in otrokom z vsaj 150 cm telesne višine), jadralno padalstvo, canyoning, mountain biking, hydrospeed, kajak & kanu, plezanje, rafting, treking pohodništvo. Zimski program vključuje: jadralno padalstvo, krpljanje, ledno plezanje, sankanje, snežni rafting, zinsko gorsko kolesarjenje. Toliko aktivnosti na eni destinacij - koliko nepozabnih izletov!

 • Gorenjska Pizzerija in pub Moby Dick

  Nudijo vrhunske pizze in solate, za najmlajše pa imajo raznovrstna igrala. Obisk pizzerije je zelo primeren postanek na družinskem izletu.

 • Gorenjska Gostilna Lipan

  Gostilna Lipan je družinam prijazna, saj ima igralni prostor za najmlajše, ne manjka niti stajica za najmlajše.

 • Gorenjska Pustolovski park Bled

  Koncept pustolovskega parka temelji na doživljajskem popotovanju po plezalnem poligonu, ki je zgrajen med krošnjami dreves tako, da si obiskovalci sami izberete sebi primerno težavnostno stopnjo. Sestavlja ga 5 različnih poti z 81 plezalnimi pustolovščinami. Na adrenalinski izlet ste vabljeni vsi, višji od 120 cm, in ste dopolnili vsaj 4 leta. Pustolovski park Bled je več kot samo zabava, je druženje v naravi in spoznavanje prijateljev, skratka je varno in urejeno igrišče, kjer vas pričakajo prijazni inštruktorji in animatorji. Praznujte rojstni dan v družbi orangutanov!

 • Gorenjska Sava Hoteli Bled

  Aktivna doživetja v alpski klimi, odlična ponudba wellnessa in vodnih radosti ter bogat animacijski program v Sava Hotelih Bled, sestavljajo popolni počitniški mozaik za vso družino.

  Alpska svežina podnevi, pestra paleta dogodkov zvečer:

  Ribolov na blejskem jezeru ter na reki Savi Bohinjki
  Rafting na Savi Dolinki
  Kolesarjenje in pohodništvo v Triglavske narodnem parku
  Glasbeni in plesni večeri, poletni koncerti
  Sprehodi z baklami ob jezeru
  Zakladnica otroških doživetij pri labodku Zakiju (vsak dan v Hotelu Savica)

Notranjska

 • Notranjska Postojnska jama

  Svetovno znana Postojnska jama je atrakcija za celo družino in zmeraj nepozaben izlet. Nič manj kot po stalaktitih, stalagmitih, baldahinih in zavesah je jama znana po človeški ribici, okolica jame pa po Predjamskem gradu. Vožnja z vlakcem bo navdušila najmlajše!

 • Notranjska Park vojaške zgodovine Pivka

  Park vojaške zgodovine Pivka je muzejsko doživljajsko središče, ki obiskovalcem ponuja edinstven vpogled v bogato vojaško-zgodovinsko dediščino strateško izjemno pomembnega območja današnje Slovenije. V Parku tako domuje ena največjih tankovsko-artilerijskih zbirk v tem delu Evrope. Poleg topov, tankov in številnih preostalih oklepnih vozil so razstavljeni tudi zanimivi eksponati iz časa slovenskega osamosvajanja, kot je na primer helikopter gazela TO-001 Velenje. Največ zanimanja pa med obiskovalci vsekakor vzbuja diverzantska podmornica P-913, ki si jo je moč ogledati tudi v notranjosti, ter tako spoznati in podoživeti skrivnostni svet podmorničarjev. Zelo poseben izlet za vso družino.

 • Notranjska Kmetija odprtih vrat Levar

  Kmetija odprtih vrat Levar je le 300 metrov oddaljena od Cerkniškega jezera. Je nepozaben izlet za vso družino, saj vas gospodar okoli jezera popelje z lojtrnikom. kadar je jezero suho, pa vas popelje po njegovem dnu, ob vrtačah. Na kmetiji lahko zajezdite  konjička, si ogledate domače živalice, kot so jagenjčki, kokoške, zajčki, se igrate s prijaznim psičkom, ki ob harmoniki tudi zapoje, ter mucem Murijem. V poletnem času nudijo spanje na seniku ali v šotoru, poskusite pa lahko tudi okusne tradicionalne notranjske dobrote.

 • Notranjska Izletniška kmetija Kontrabantar

  Izletniška kimetija Kotrabantar leži v bližini Cerkniškega jezera, zato vas lahko gospodar z lojtrnikom, kočijo ali sanmi popelje do jezera ali okoli njega, v poletnem času pa si lahko privoščite tudi piknik pod kozolcem in prenočitev na seniku. Na voljo so tudi pohodi s konji. Po predhodnem dogovoru vam pripravijo tudi okusen domač obrok. Kaj še hočete več za odličen družinski izlet?

 • Notranjska Muzej Cerkniškega jezera Kebe

  Spoznavanje svetovne atrakcije - presihajočeva Cerkniškega jezera je lahko odličen družinski izlet. V muzeju je Cerkniško jezero predstavljeno z živo maketo, ki vas popelje po naravi v in ob jezeru. Ob strokovni razlagi natančno spoznate delovanje vodnega sistema jezera. Za še večje doživetje jezera je na ogled tudi multimedijska predstavitev v štirih letnih časih z naslovom »Jzeru je jzera nej«. V Etnološkem parku Cerkniško pa si lahko pogledate bogato kulturno dediščino območja Cerkniškega jezera.

Primorska

 • Obalno-kraška Center eksperimentov Koper

  Center eksperimentov Koper je izkustveni center, kjer si obiskovalci nabirajo spoznanja s področja naravoslovja na zanimiv in zabaven način. Izvajajo delavnice za otroke in mlade, predavanja, razstave. Cena vstopnice je samo 3 evre na osebo, en spremljevalec otrok pa ima brezplačen vstop. Torej se odpravite v Center eksperimentov Koper za družinski izlet!

 • Goriška E-hiša novogoriška hiša poskusov

  Novogoriška hiša poskusov je eksperimentalno-izobraževalni center, v katerem so zbrani poskusi, ki izpostavljajo naravo znanstvenih pojavov. To je eksperimentalno doživetje za vso družino, zato je zanimiv družinski izlet. Učenje na tak način je zabavno in prijetno ter še posebej primerno za najmlajše.

 • Goriška Adrenalinček

  Adrenalinčkov Eko kamp je družinam prijazen in poleg kampiranja nudi številne družinske avanture. Za najmlajše so pripravili idilično pravljično hiško, gugalnice, majhno plezalno steno, peskovnik … Starostna meja za večino adrenalinskih aktivnosti je 8 let, dobrodošli pa tudi mlajši, ki se bodo lahko učili plezati, spoznavali živali na sosednji turistični kmetiji in se igrali z Adrenalinčki Junior. Odličen izlet ali družinske počitnice.

 • Primorska Aquarium Piran

  Dobrodošli v Akvarij Piran, kjer boste doživeli podvodni svet slovenskega morja. Nameščenih je petindvajset bazenov, ki so osvetljeni z umetno svetlobo. Sistem razsvetljave je tak, da so morski organizmi prikazani v čim bolj naravnih barvah. Akvarijske posode so različnih dimenzij in volumnov zaradi boljše predstavitve organizmov. Priporočamo izlet za vso družino.

 • Primorska X Point Outdoor Center

  Družine lepo vabljene na aktivni oddih ali enodnevne izlete v Dolino Soče. Čudovita narava, neštete možnosti aktivnega preživljanja prostega časa ter lep kraj, znan po bogati preteklosti, ter tradicionalni in moderni kulinariki, vam zagotavljajo nepozabna doživetja.

  Rafting je primeren tudi za najmlajše, saj težavnost spusta prilagodijo starosti najmlajšega udeleženca! Za nekoliko starejše ponujaj hydrospeed, kajak šole, spuste s kanuji, polet z jadralnim padalom v tandemu ... Izposojajo tudi kolesa različnih velikosti. Na voljo so tudi sedeži za najmlajše.  Zapeljite se na kopanje do čiste in tople reke Nadiže, osvojite vrhove bljižnjih vzpetin, spustite se v Tolminska korita ali obiščite bližnje vasi.